Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Begrafenisondernemer

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Joan Belmer

  Joan Belmer

 • Uitvaartverzorger - Sebastiaan ten Brinke

  Sebastiaan ten Brinke

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Marion Bollongino

  Marion Bollongino

 • Uitvaartverzorger - Robin Dissels

  Robin Dissels

Wat kost een uitvaart?

Dit kost een crematie

vanaf € 1495

Dit kost een begrafenis

vanaf € 2095

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij veelal goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Bespreking uitvaart

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Graag wil ik uitvaartverzorger Will Bierman bedanken voor zijn hulp en toewijding omtrent de uitvaart van mijn vader. Will Bierman doet dit werk met veel overgave en heeft ons hele goede en eerlijke adviezen gegeven.…

 • Fijn dat Meride zo begripvol alles kan regelen watje wenst. Hoe anders het ook kan zijn van wat standaard bij een uitvaart komt kijken. Ben zeer tevreden over jullie inzet.

 • 9,2

  746 beoordelingen

  98% beveelt Meride uitvaart aan

  ★★★★★★★★★★

Meride Uitvaartverzorging, voor elke uitvaartpolis

Bij Meride Uitvaartzorg verkopen we geen uitvaartverzekeringen, maar richten we ons op een uitstekende uitvaartzorg zodat u verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar en hoe u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger bespreekt met u de kosten van elke keuze die u maakt en probeert ruimte te creëren voor al uw persoonlijke wensen.

Kennismakingsgesprek inplannen

Uitvaartverzorging door Meride

Voor een uitvaartverzorging bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging

Bij Meride Uitvaartverzorging luisteren we goed naar uw wensen. Onze medewerkers staan u bij en helpen u met de uitvoering van en advies bij uw persoonlijke uitvaart. Wij hebben onze uitvaartbegeleiders streng geselecteerd. Naast de juiste vakdiploma’s beschikken ze over jarenlange ervaring in de uitvaartverzorging. Bovendien zijn zij thuis in uw regio, zodat zij goed op de hoogte zijn van mogelijkheden in uw woonplaats en omgeving, zoals het laten maken van een persoonlijke kist of een persoonlijk as-sieraad door een plaatselijke kunstenaar. Bij Meride Uitvaartverzorging heeft u altijd één vaste contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is. Deze uitvaartbegeleider is uw aanspreekpunt en zorgt dat alles rond de crematie of begrafenis van uw geliefde naaste perfect is geregeld. U kunt rekenen op een integere en persoonlijke uitvaartverzorging.

Meride Uitvaartverzorging: dienstbaar en eigentijds

Tegenwoordig weten veel mensen precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wilt u een eenvoudige crematie zonder al te veel poespas of wilt u een groots afscheid? Wilt u een uitvaart die geheel volgens uw eigen geloofstradities wordt uitgevoerd? Meride Uitvaartverzorging is een eigentijdse uitvaartbegeleider die middenin de samenleving staat. Uw wensen staan bij ons voorop, zodat u altijd afscheid van uw geliefde kunt nemen op een manier die bij u past. U beslist wat u zelf doet en wat onze uitvaartverzorger van u overneemt. Als u liever heeft dat wij de volledige uitvaartverzorging van u overnemen, dan kan dat ook. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar en denken graag met u mee over een waardig en persoonlijk afscheid.

Als uw dierbare overlijdt na een ziekbed, dan heeft u zich wellicht al kunnen voorbereiden op het afscheid en de wensen rond de uitvaartverzorging met elkaar besproken. Komt het overlijden onverwacht, dan kan het moeilijk zijn om een passend afscheid te regelen. De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging zijn uw gids en denken met u mee over de mogelijkheden. Om nabestaanden niet op te zadelen met de uitvaartverzorging, laten veel mensen hun uitvaartwensen al vastleggen wanneer zij nog volop in het leven staan. Meride Uitvaartverzorging biedt deze mogelijkheid ook. Vertel onze medewerker uw wensen rond uw uitvaartverzorging zodat u zeker weet dat het ook volgens uw visie gebeurt wanneer u overlijdt.

Uw uitvaartverzekering en Meride

Veel mensen maken bewust de keuze om hun wensen rond hun eigen uitvaartverzorging vast te leggen als zij nog middenin het leven staan. Omdat zij hun nabestaanden niet willen opzadelen met het regelen van hun uitvaartverzorging of omdat zij juist heel uitgesproken ideeën hebben hun uitvaart. Weet u al hoe u uw eigen uitvaart wilt regelen? Wilt u thuis worden opgebaard of wilt u de kist liever gesloten houden? Weet u al wat voor bloemen u wilt? Of op welke begraafplaats u wilt worden begraven? Als u uw nabestaanden niet wilt opzadelen met deze persoonlijke keuzes, kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek om uw wensen rond uw uitvaartverzorging te laten vastleggen bij een van onze medewerkers.

Bel Meride Uitvaartverzorging op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek of om een overlijden te melden. Ook kunt u een e-mail sturen naar uitvaartverzorging@meride.nl. Of klik op de button hieronder.

Kennismakingsgesprek inplannen

Uitvaartverzorging en kosten

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee, dat weten we bij Meride Uitvaartverzorging maar al te goed. En hoewel de meeste uitvaartpolissen de kosten van een uitvaartverzorging in de basis voldoende dekken, heeft elke keuze die u maakt invloed op de hoogte van de kosten. Verwacht u veel gasten? Dan is er misschien extra catering nodig. Wilt u extra volgauto’s om op de begraafplaats te komen? Al deze keuzes bepalen de hoogte van de kosten van de uitvaartverzorging. Meride heeft enkele dienstverleningstarieven waarin een vaste dienstverlening wordt geleverd tegen vaste kosten. U kunt het dienstverleningspakket altijd aanpassen naar uw eigen wensen. Wilt u meer weten over de kosten van onze uitvaartverzorging? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan of bel naar 085 - 401 81 23 (24/7) om dit persoonlijk te bespreken.

Offerte aanvragen

Meride Uitvaartverzorging: 24/7 bereikbaar

Als u een overlijden wilt doorgeven, als u vragen heeft over onze uitvaartverzorging of een overzicht van de kosten aan wilt vragen, dan kunt u ons dag en nacht bellen. Meride Uitvaartverzorging is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, dus ook in de weekenden. Bel naar 085 - 401 81 23 (24/7). Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw dringende vragen.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering

Ook als u een naturaverzekering heeft, kunt u terecht bij Meride Uitvaartzorg. Het kan alleen wel zijn dat bepaalde diensten rond de uitvaartzorg worden geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Twijfelt u of u een naturaverzekering heeft? Neem dan contact op met Meride Uitvaartzorg voor een polischeck.

Wat te doen bij een overlijden?

Na een overlijden van uw naaste breekt er een drukke en emotionele tijd aan. U moet veel regelen en keuzes maken. Meride Uitvaartverzorging helpt u graag met het regelen van praktische zaken zoals de aangifte bij de burgerlijke stand en eventueel vervoer van de overledene naar het rouwcentrum. Neem na het overlijden zo spoedig mogelijk contact op met Meride Uitvaartverzorging via 085 - 401 81 23 (24/7). Er komt dan meteen een uitvaartverzorger bij u thuis. Gebruik onderstaande checklist om alvast het nodige voor te bereiden.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Als het overlijden thuis plaatsvindt, bel dan als eerste met de huisarts of waarnemend arts. Als het overlijden plaatsvindt in het ziekenhuis of zorgcentrum, dan waarschuwt het verplegend personeel de arts.
  Als het overlijden bijvoorbeeld gebeurt gedurende een rondrit in het buitenland, bel dan met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeluk, dan moet de verzekeringsmaatschappij worden gebeld.
 2. Bel vervolgens met Meride Uitvaartverzorging. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland belt u 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Ga op zoek naar de uitvaartpolis van de overleden persoon en leg deze vast klaar.
 4. Als er een testament of wilsbeschikking beschikbaar is, dan staan hier mogelijk de wensen over de uitvaartverzorging in. Als er al een gesprek is geweest met een medewerker van Meride Uitvaartverzorging, dan zijn deze uitvaartwensen bij ons bekend.
 5. Leg ook andere papieren zoals het eventuele trouwboekje en de identiteitsdocumenten van de overledene klaar.
 6. Is er een adresboekje beschikbaar? Leg dat dan ook klaar, zodat de rouwkaarten verstuurd kunnen worden. Als er geen adresboekje is, stel dan alvast zelf een adressenlijst op.
 7. Zoek vast kleding uit die de overledene draagt tijdens de opbaring.

Download de checklist

Meride Uitvaartverzorging ontzorgt en inspireert

Na de verzorging van de overledene en de afhandeling van de eerste praktische zaken, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het afscheid. Heeft u al een kist uitgezocht? Weet u al wat voor bloemen u wilt? Bespreek uw wensen met uw contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging. Hij denkt met u mee en is uw inspiratiebron voor als u nog niet weet hoe u iets wilt invullen. De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging zijn thuis in uw regio, dus zij kunnen altijd extra suggesties doen voor een nog persoonlijker invulling van het afscheid. Zo is het misschien mogelijk om bij wijze van laatste groet de kist met de overledene langs een plek te brengen waar hij of zij mee een binding mee had, zoals vrijwilligerswerk.

Meride Uitvaartverzorging heeft ook een Kennisbank waar u ook tal van suggesties en inspiratie kunt vinden.

Zo wordt een uitvaart tegenwoordig niet meer alleen gezien als een afscheid, maar ook als een moment om het leven van de overledene te vieren. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door muziek te laten horen waarvan de overledene hield, en dat kan en mag van alles zijn: van opgewekt klassiek tot snoeiharde gitaarrock. Het gaat immers om een afscheid in stijl van de overledene. Als u het lastig vindt om hierin keuzes te maken, dan biedt de pagina Uitvaartmuziek u tal van suggesties. Ook eten is een manier om iets te vieren. In een aantal culturen is eten en drinken zelfs een vast onderdeel van de uitvaart. Daarnaast kunt u de gasten iets aanbieden als dank voor hun komst, of om juist samen te genieten van iets wat de overledene graag at of dronk. Op de pagina Catering vindt u meer inspiratie op het gebied van catering. Ten slotte kiezen steeds meer mensen voor een uitvaartverzorging waarin duurzaamheid centraal staat. Zo kiezen zij bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijk geproduceerde kist of willen zij worden begraven op een natuurbegraafplaats. Zo creëren zij een persoonlijk afscheid en geven zij hun nabestaanden een boodschap mee. Afscheid nemen kan immers maar één keer. Meer voorbeelden van persoonlijke afscheidsideeën vindt u op de pagina Afscheidsideeën.

Confidental Infomation