Bespreking met de uitvaartverzorger

Waar en wanneer?

Nadat u het overlijden heeft gemeld bij Meride, neemt onze uitvaartverzorger zo snel mogelijk contact met u op. Hij of zij regelt dat de overledene opgebaard wordt en maakt met u een afspraak om de wensen rondom de uitvaart te bespreken. Dit gesprek kan bij u thuis, in de woning van de overledene, in het uitvaartcentrum of in het crematorium plaatsvinden. Of dit gesprek nog dezelfde dag plaatsvindt of een dag later, is aan u.

Bespreking hoofdlijnen van de uitvaart

Als de overledene zijn of haar wensen reeds heeft vastgelegd, vormen deze wensen de basis van het gesprek. Het komt ook regelmatig voor dat nog nauwelijks is nagedacht hoe de uitvaart vorm te geven. Onze uitvaartverzorger zal dan eerst luisteren naar u wat voor persoon de overledene was en en in welke sfeer U de uitvaart wilt laten plaatsvinden. Op basis hiervan geven we samen in hoofdlijnen vorm aan de uitvaart. Een aantal zaken moet uit praktische overwegingen snel besloten worden, zoals het opbaren en het verzorgen van de overledene, datum van de afscheidsbijeenkomst, de crematie of begrafenis en het rouwbezoek. We begrijpen dat het best lastig is om dergelijke keuzes in een korte tijd te maken. Daarom beperken we ons tot hetgeen relevant is op dat moment en komen we indien nodig de volgende dag nog een keer langs om verdere details in te vullen.

Kosten van de uitvaart

Uiteraard houdt de uitvaartverzorger bij het vormgeven van de uitvaart ook rekening met uw budget. Na afloop van dit gesprek krijgt U dan ook een heldere en transparante kostenbegroting, zodat U weet waar U aan toe bent.

Vrijblijvende voorbespreking bij Meride

Een vrijblijvende voorbespreking schept rust vooraf.

Schep vooraf rust

Krijgt U binnen afzienbare tijd naar verwachting te maken met een overlijden? Creëer dan rust vooraf. U kunt bij Meride een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. De uitvaartverzorger komt bij U langs waar en wanneer U dat wilt.

Confidental Infomation