Het verhaal van Anton

Het verhaal van Anton en zijn vrouw gaat over zwart scenario van zijn zoon die op vakantie verongelukt. Lees hieronder hoe Meride hem geholpen heeft om te ontzorgen en een passend afscheid te geven in deze zeer moeilijke periode.

Verhaal lezen

Anton over Meride

Onze zoon was 31 toen hij op vakantie is verongelukt. Hij is een dag vermist geweest voordat ze hem vonden en ik kan nu nog steeds niet beschrijven wat er toen allemaal in me om is gegaan. Pas nadat ze hem gevonden hebben, konden we het aan om over zijn uitvaart te praten. Hij was nog zo jong, zo sterk en sportief en levenslustig. We wilden hem een mooi en memorabel afscheid geven maar wisten niet waar we moesten beginnen. Hij had zo veel vrienden en collega’s, was erg actief en had op heel veel plaatsen gewoond en gewerkt.

“… Toch denken mijn vrouw en ik het vaakst terug aan al die mensen in onze tuin bij de kist van onze zoon en de zon die door de bomen scheen.”

Via een buurvrouw kwamen mijn vrouw en ik op Meride Uitvaartverzorging. Onze uitvaartbegeleidster Mariska heeft alles op alles gezet om onze zoon zo snel mogelijk terug naar Nederland te krijgen. Dat proces is eigenlijk volledig langs ons heen gegaan, opeens was het geregeld. We wilden hem heel graag thuis hebben tot de crematie en dat was gelukkig geen probleem. Mariska stelde voor zijn twee beste vrienden bij het afscheid te betrekken. Zij zijn in die dagen bij ons geweest en met hen en Mariska hebben we toen de uitvaart vorm gegeven. Zij was meteen weg van onze tuin en vond het een goed idee het afscheid daar te houden.

Achterin onze tuin staat een heel mooi prieeltje en daar hebben we de kist gezet. Het was een prachtige zonnige dag. Iedereen was er en het voelde heel fijn om samen te zijn in onze tuin. Op het moment dat zijn vrienden de kist naar onze auto droegen, vormden alle andere vrienden en aanwezigen een erehaag. Het was prachtig. De dienst in het crematorium was overweldigend en heel persoonlijk. Toch denken mijn vrouw en ik het vaakst terug aan al die mensen in onze tuin bij de kist van onze zoon en de zon die door de bomen scheen.

Wilt U net als Anton een afscheid of een persoonlijke locatie?

Bel ons om te leren over de mogelijkheden. Of vraag een vrijblijvende kennismaking aan. We komen dan bij u thuis wanneer u dat schikt.

Volgende verhaal

Mevrouw Nawijn

Wilt U net als Mevrouw Nawijn het afscheid vooraf plannen? Regel nu een vrijblijvende kennismaking met Meride en schep rust vooraf!

Verhaal lezen
Confidental Infomation