Wat wilt u dat er gebeurt met uw social media profielen na overlijden?

Bijna iedereen heeft wel een account bij websites zoals Facebook, Twitter of LinkedIn. Voor sommige gebruikers zijn online netwerken het belangrijkste middel om in contact te blijven met vrienden en familie. Op social networking sites plaatsen wij onze gedachten, foto’s, video’s, muziek en andere content. Maar wat gebeurt er met al deze inhoud zodra we overlijden? Het lijkt misschien triviaal om zich zorgen te maken over wat er met de online aanwezigheid na een overlijden gebeurt, maar het wordt steeds belangrijker naarmate de tijd vordert.

Artikel verder lezen
Wat wilt u dat er gebeurt met uw social media profielen na overlijden?

Handhaven van een online aanwezigheid

Uw sociale netwerk profiel kan een plek worden waar uw vrienden en familie herinneringen aan u kunnen delen. Mensen die anders niet van uw overlijden op de hoogte zouden zijn gebracht kunnen er via uw online profiel alsnog kennis van nemen. Het handhaven van een online aanwezigheid na uw dood behoeft een aantal aandachtspunten. Wie beschermt uw profiel? Kan iemand zomaar een verzoek tot toegang tot uw profiel indienen om op te treden als ‘hoeder’ van uw online aanwezigheid?

Het antwoord varieert per website. Elk bedrijf creëert zijn eigen beleid. Sommigen bekijken het van geval tot geval. Facebook heeft regels die het mogelijk maken voor vrienden en familieleden om een normaal profiel om te zetten in een ‘herinneringsprofiel’.

Het voorbereiden van uw online leven

Wat kunt u doen om uw familie of vrienden uw online aanwezigheid na uw dood in de social media te laten beheren? Afhankelijk van uw niveau van activiteit, kunt u tientallen verschillende accounts hebben. Sommige social media websites hebben geen beleidsregels opgesteld over hoe om te gaan met uw account na uw overlijden.

Een manier is om iemand aan te wijzen die de leiding krijgt over uw online accounts na uw overlijden. U moet dan een lijst van uw gebruikersnamen en wachtwoorden maken en deze op een veilige plaats bewaren. Er zijn echter ook bedrijven die deze informatie voor u willen bewaren, meestal tegen een vergoeding. Een van die bedrijven is Legacy Locker.

Wilt u meer informatie?

Het is goed om al bij leven stil te staan wat u wilt dat er met uw social media profielen moet gebeuren. Meer informatie over het voorbereiden op het levenseinde waaronder testamenten, wilsverklaringen en voorbesprekingen vind u hier.

Brochure - Meride Uitvaartverzorging


    Meride Brochure Brochure - Meride Uitvaartverzorging
    Confidental Infomation