Kinderuitvaart

Het overlijden van een kind is waarschijnlijk de meest aangrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Een kinderuitvaart vraagt dan ook om speciale aandacht en inzet van de uitvaartverzorger. De uitvaartbegeleiders van Meride hebben veel ervaring met kinderuitvaarten. Zij weten dat een mooi en persoonlijk afscheid ondanks het immense verdriet toch troost brengt en helpt verder te gaan. Samen met u zoekt onze uitvaartbegeleider naar een afscheid dat bij u en uw kind past.

Kinderuitvaart

In ervaren en vertrouwde handen

Er zijn veel manieren om een kinderuitvaart een persoonlijk tintje te geven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een (zelf) beschilderde kist, een begrafenis met piraten- of prinsessenthema, een rouwkaart van een kindertekening, een boeket met speelgoed. Ook kunnen broertjes en zusjes of het voetbalteam een rol spelen bij de ceremonie. U bepaalt hoe de uitvaart van uw kind eruitziet. Bespreek uw ideeën en wensen met uw uitvaartbegeleider zodat de uitvaart van uw kind precies wordt zoals u wilt.

Baby- en foetusuitvaart

Als een baby levenloos wordt geboren na een zwangerschap van minder dan 24 weken, bent u niet verplicht het kindje aan te geven bij de gemeente maar het mag wel. Als een kindje overlijdt na een zwangerschap van meer dan 24 weken, wordt de baby aangegeven bij de gemeente en moet een uitvaart worden geregeld.. Bespreek uw wensen met uw uitvaartbegeleider. Het is belangrijk afscheid te nemen op een manier die bij u past en waar u zich prettig bij voelt.  Misschien wilt u uw kindje zelf wassen en aankleden en thuishouden tot de uitvaart. Uw uitvaartverzorger kan u hierbij helpen.

Meer informatie over kinderuitvaarten

  • Ziektekosten: Een kindje dat levenloos geboren is, hoeft u niet te melden bij uw zorgverzekeraar. De medische rekeningen vallen onder de zorgverzekering van de moeder. Als uw kindje levend is geboren, moet het binnen een bepaalde termijn aangemeld worden. Ook als uw kindje na enkele dagen overlijdt, moet het overlijden worden gemeld bij de zorgverzekeraar. U kunt de geboorte en het overlijden van uw kindje telefonisch doorgeven.
  • Opbaren: Voor u kan het prettig zijn uw kind thuis op te baren. Er worden dan koelelementen geplaatst in bijvoorbeeld het bedje. Op deze manier is uw kindje dichtbij en kunt u bij uw kind zijn wanneer u wilt.  Ook familie en vrienden kunnen in huiselijke kring afscheid van uw kind nemen. Als kinderen thuis worden opgebaard, komen wij iedere dag even langs om te kijken naar de conditie van het lichaam. Als thuis opbaren niet mogelijk is, kunt u ervoor kiezen uw kind over te brengen naar ons uitvaartcentrum. Daar zijn zowel rouwkamers als 24-uurskamers beschikbaar.
  • Uitvaartverzekering: Kinderen zijn tot hun 18de jaar vaak gratis meeverzekerd op de uitvaartpolis van hun ouders. Heeft een zwangerschap minimaal 24 weken geduurd en komt het kindje te overlijden, dan zijn uitvaartverzekeraars verplicht de kosten voor de uitvaart te vergoeden. Heeft de zwangerschap korter dan 24 weken geduurd dan zijn uitvaartverzekeraars dit niet verplicht. In dat geval beslist de verzekeraar of de kosten vergoed worden of niet.
Bespreking uitvaart
9,2

746 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Betere uitvaart, betere prijs

  • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
  • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Confidental Infomation