Typen uitvaarten

Vanuit een cultuur of religieuze traditie; voor uw overleden kind; voor harmonie met natuur en milieu – zo veel mensen zo veel uitvaartwensen. Op deze pagina vindt u uitleg over de verschillende soorten uitvaarten die Meride vóór en mét u verzorgt. Het brengt u wellicht op ideeën en laat zien waar we ervaring mee hebben.

Dragers bij een begrafenis

Klassieke uitvaart

Een uitvaart zoals die al jaren in uw familie plaatsvindt. Met de gebruikelijke rituelen én cake. Of eventueel met een paar andere accenten. Dat is de klassieke uitvaart die u verwacht.

Exclusieve uitvaart

Exclusieve uitvaart

Houdt u of de overledene van groots, statig of meeslepend? Wilt u een afscheid als geen ander, waar nog lang over wordt nagepraat? Bij een exclusieve uitvaart is de sky the limit, binnen de grenzen van de wet.

Kinderuitvaart

Kinderuitvaart

Moet u een kind loslaten in liefde? Waarschijnlijk is dat het meest moeilijke dat u ooit zult moeten doorstaan. Dat vraagt dus om een uitvaart met nog meer aandacht voor details en nog meer persoonlijke (na)zorg.

Bijzondere uitvaart

Bijzondere uitvaarten

Was uw dierbare een uniek mens dat een uniek afscheid verdient? Kies dan niet voor een standaard aula en koffie met cake, maar een bijzondere uitvaart.

Natuurbegraafplaats

Natuurbegraven

Hield uw dierbare van de natuur? Speelde milieu een belangrijke rol in zijn of haar leven? Of zoekt u een plek die de term ‘laatste rustplaats’ echt recht doet? Uw lokale uitvaartverzorger kent de dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats.

Basis begrafenis

Besloten uitvaart

Bent u met weinig nabestaanden? Wilt u op de kosten letten? Of houdt u het afscheid graag intiem en persoonlijk? Dan voelt u zich vast thuis bij een eenvoudige, besloten uitvaart.

Joodse uitvaart

Joodse uitvaart

Had uw dierbare geen joodse opvoeding en wilt u wel de joodse tradities en gebruiken eerbiedigen rondom de begrafenis? Zoals het raam op een kier zetten en een lichtje aansteken? Wij kennen de rituelen en zorgen ervoor.

Islamitische begrafenis

Islamitische uitvaart

Vanuit de islam wilt u uw overleden dierbare binnen een dag begraven. Van de wet in Nederland mag dat eigenlijk niet, maar er zijn uitzonderingen mogelijk. Wij kennen de weg hierin en begeleiden u hierbij.

Christelijk religieuze begraafplaats

Christelijk uitvaart

Een dominee of priester, een kerk, gebeden, Bijbelteksten – wat vindt u belangrijk aan een christelijk religieuze uitvaart? Wij kennen de christelijke begrafenis- en crematietradities en helpen u; ook als u niet meer praktiseert.

Kaapverdische uitvaart

Kaapverdische uitvaart

Rouwkaarten? Die hebt u bij het overlijden van een Kaapverdische dierbare niet nodig. Ruimte om veel mensen te ontvangen wél. Wij brengen in overleg met u uw dierbare direct naar een uitvaart- of rouwcentrum.

Hindoestaande uitvaart

Hindoestaanse uitvaart

Moet uw dierbare volgens uw cultuur zo snel mogelijk naar de bron terugkeren (of is er juist ruimte)? Vragen uw rituelen extra tijd en wilt u bij het uiteindelijke crematieproces zijn? Wij zijn vertrouwd met de Hindoestaanse uitvaartrituelen.

Euthanasie

Afro Surinaamse uitvaart

Ziet u - of zag uw dierbare - de dood niet als eindpunt? Wilt u het overlijden uitbundig doorleven en de ziel goed laten overgaan naar een eeuwige vorm van leven? Deze en andere typisch Surinaamse rituelen zijn voor ons vertrouwd.

Chinese uitvaart

Thuis uw dierbare opbaren? Dat brengt bij een bezoek ongeluk, zo zegt uw Chinese cultuur. Ook wilt u een uitvaartkist waarin geen vocht en lucht kunnen komen. Deze rituelen zijn bij ons bekend en voeren we graag met u uit.

Rouwbloemen op kist

Moderne uitvaart

Is de traditionele uitvaart u wat te ouderwets of plechtig? En vindt u een aparte condoleanceavond dubbelop? Met een moderne uitvaart krijgt u alleen een afscheidsdienst in de aula en voegt u verder persoonlijke uitvaartwensen toe.

Een uitvaart regelen? Wij inspireren u

Weet u precies hoe u uw eigen uitvaart of die van een dierbare wilt? Dan hoort u bij de groeiende groep mensen die dat ook in beeld heeft. Misschien wilt u zelf een aantal zaken regelen. Of juist wat ideeën aangereikt krijgen voor een persoonlijk afscheid. De persoonlijke uitvaartverzorger van Meride is er voor u. En staat u bij: voor, tijdens én tot ver na de uitvaart. Zo houdt u zelf de regie en draagt u naar wens – een deel van het – regelwerk over.

Uw persoonlijke uitvaartverzorger is dichtbij; letterlijk omdat deze bij u uit de regio komt, en figuurlijk omdat deze u met gevoel én kennis ondersteunt in tijden van rouw.

Ervaar meer over Meride

Typen uitvaarten
Confidental Infomation