Sprekers en ritueelbegeleiders

Meride Kennisbank

Ritueelbegeleiding wil zeggen dat de inhoudelijke kant van de uitvaart door een professional wordt vormgegeven en begeleid.

Artikel verder lezen
Spreken op een uitvaart

Er bestaat een duidelijk verschil tussen de werkzaamheden van een uitvaartverzorger en een ritueelbegeleider.

De uitvaartverzorger houdt zich met de organisatorische kant van de uitvaart bezig. Hij of zij regelt alle zakelijke, logistieke en financiële kanten, maakt afspraken met derden zoals vervoerders, crematorium, begraafplaats, aula of kerk, en stelt een tijdschema op.

De ritueelbegeleider houdt zich uitsluitend bezig met de vorm en inhoud van de uitvaartplechtigheid zelf. Door zijn/haar gedegen opleiding en ervaring weet hij/zij een scala van mogelijkheden aan te dragen waardoor de uitvaart een zeer persoonlijk karakter krijgt. Ook bij families die verdeeld zijn kan een ritueelbegeleider een grote rol spelen in de tegemoetkoming van elkaars wensen en zo een mooi afscheid realiseren.

Bij Meride beschikken we niet alleen over ervaren uitvaartverzorgers maar ook over uitstekende ritueelbegeleiders.

Sprekers

Voor mensen die het niet prettig vinden om zelf te spreken op een uitvaart kunnen onze medewerkers deze rol op zich nemen. Zowel uitvaartverzorgers als ritueelbegeleiders kunnen dit op uitstekende wijze. De uitvaartverzorger houdt zich bij het voorlezen van een door iemand anders opgestelde tekst en zal zich met de inhoud niet bemoeien. De ritueelbegeleider echter kan samen met de nabestaande de tekst opstellen en van benoemde fragmenten een samenhangend, boeiend levensverhaal maken. Dit verhaal kan dan de rode draad zijn in de uitvaartdienst, door hierbij passende rituelen, hoe klein ook, en passende muziek en beelden te kiezen. Hiervoor zijn uiteraard gesprekken met de familie heel belangrijk. Ook zal de ritueelbegeleider duidelijk aan kunnen geven dat wat zeker benoemd dient te worden en wat beter achterwege gelaten kan worden. Herhalingen worden zo voorkomen en de afscheidsdienst zal niet te lang gaan duren.

Samenwerking

Een ritueelbegeleider werkt nauw samen met de uitvaartverzorger.

De uitvaartverzorger zal de planning van vervoer, aanvang en einde afstemmen op de gegevens van de ritueelbegeleider en samen zullen zij zo voor een waardig afscheid zorgdragen. Bij Meride staan de wensen van de familie, de nabestaanden, altijd centraal en u kunt ervan verzekerd zijn dat het afscheid precies zo wordt geregeld als u wilt.

Heeft u vragen over ritueelbegeleiders en/of sprekers? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar onder nummer 085 - 401 81 23 (24/7).

Waarom Meride?

Onze uitvaartverzorgers doen hun werk vanuit hun passie voor het steunen van mensen in een moeilijke periode. Ze zijn betrouwbaar, integer en geven u precies de zorg die u wenst.

Meer over Meride lezen

9,2

746 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Brochure - Meride Uitvaartverzorging


    Confidental Infomation