Catering

Meride Kennisbank

Door de eeuwen heen hebben mensen met elkaar gegeten, niet alleen om te vieren, maar juist ook om te troosten. Het kan een boodschap zijn van de overledene: vier het leven!

Artikel verder lezen
Beperkte crematie

Het kan een boodschap zijn van de nabestaanden: laten we eren! Iets te eten en te drinken aanbieden na de uitvaart kan dus meer zijn dan een vorm van beleefdheid.

Bijna alles mogelijk

Er zijn tal van mogelijkheden als het om catering gaat en onze uitvaartbegeleider helpt u op basis van zijn of haar ervaring bij het plannen van de catering.

Catering als dankbaar gebaar

Het tijdstip van het condoleren is belangrijk. Vindt de condoleance in de ochtenduren plaats, dan is het schenken van alcohol niet geschikt. Een kopje koffie/thee, eventueel een glas frisdrank met iets daarbij volstaat. Na de ochtend, rond het middaguur, kan men uitbreiden naar belegde broodjes, een kopje soep. In de vroege middag is thee, koffie en frisdrank weer een goede keus en in de namiddag wordt het steeds meer de gewoonte om ook een glas wijn of zelfs een borrel te laten schenken.

Catering als boodschap

Met de keuze van de consumpties kan men nog iets over de overledene zeggen. Door bijvoorbeeld iets aan te bieden waar de overledene bij leven dol op was. Voorbeelden genoeg, van schaaltjes drop op de tafels tot prachtig versierde taart, van krakelingen bij de thee tot hartige hapjes bij een glas wijn of een borrel.
Misschien heeft de overledene bij leven aangegeven wat zijn of haar idee daarover was?

Catering behorend bij cultuur of religie

In sommige culturen heeft eten en drinken een vaste plek in de uitvaart. Soms worden gerechten en dranken eerst gebruikt tijdens de ceremonie, voor zij ook echt worden gegeten en gedronken. In de meeste locaties is het toegestaan om eigen spullen hiervoor mee te brengen. Wel zal er een bedrag in rekening worden gebracht voor het gebruik van servies en bestek.

Catering in overleg

Men kan er ook voor kiezen om na de plechtigheid van een andere locatie gebruik te maken, zoals van een restaurant, een café, een buurthuis of dergelijke. Het voordeel is dat men dan veel minder aan tijd gebonden is. Ook de sfeer zal minder beladen, maar luchtiger zijn.

De uitvaartverzorger van Meride beschikt over zoveel ervaring dat hij of zij goed kan adviseren, ook op het gebied van catering. Vraag hier een complete offerte voor een uitvaart aan waarin de catering van uw wensen is opgenomen.

Waarom Meride?

Onze uitvaartverzorgers doen hun werk vanuit hun passie voor het steunen van mensen in een moeilijke periode. Ze zijn betrouwbaar, integer en geven u precies de zorg die u wenst.

Meer over Meride lezen

9,2

746 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Brochure - Meride Uitvaartverzorging


    Confidental Infomation