Wat kan je op een rouwkaart vermelden?

Meride Uitvaartverzorging heeft een ruime selectie aan uitvaartteksten voor u verzameld, bedoeld als handreiking, om datgene wat moeilijk te verwoorden is, toch aansprekend op de rouwkaart te kunnen vermelden.

De tekstvoorbeelden hebben wij voor u geordend naar verschillende trefwoorden en omstandigheden. U kunt elke tekst gebruiken en aanpassen op uw situatie. Wij gebruiken voor het gemak voornamelijk de zij-vorm.

Rouwkaarten op rij

Opmaak van de rouwkaart

De opmaak van de rouwkaart is geheel vrij. Toch geven wij graag een aantal aanwijzingen om fouten of tekortkomingen te voorkomen. Meride raadt u dringend aan om de kaart, ook als u deze helemaal zelf ontwerpt en schrijft, te laten controleren door uw uitvaartverzorger. Uiteraard is de uitvaartverzorger ook heel goed in staat om in overleg met u de kaart helemaal samen te stellen. Rouwgedichten worden ook regelmatig op de rouwkaart gebruikt. Een aantal algemene aanwijzingen:

  • Hoe meer tekst op de kaart, hoe minder mooi en duidelijk hij is
  • Controleer zorgvuldig namen, adressen, data
  • Staat de datum van overlijden er op
  • Staat de datum, het tijdstip en het adres van de uitvaart er op
  • Maak een keuze: of  ‘in de leeftijd van XX jaar’ of  ‘Amsterdam, XX januari 20XX’
  • Namen van overledene voluit, dan ook de namen van weduwe/weduwnaar voluit
  • De relatie in de boventekst genoemd, hoort terug te komen in de ondertekening. Voorbeeld: “mijn lieve echtgenoot, onze lieve vader, opa en broer”, dan ondertekenen met namen van echtgenote, kinderen, kleinkinderen en broers/zussen. Wilt u geen broers/zussen op de kaart, dan ook niet in de boventekst vermelden, of kiezen voor “namens allen:  naam echtgenote”
  • Persoonlijk correspondentieadres vermijden. Dit om inbraak tijdens de uitvaart te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld beter kiezen voor het kantooradres van Meride Uitvaartverzorging. U krijgt per ommegaande alle post doorgestuurd.

Tekstvoorbeelden

Wilt u beschikken over tekstvoorbeelden die u kunt gebruiken voor het schrijven van een rouwkaart? Bekijk dan ons artikel over Rouwkaarten in de Meride Kennisbank.

Confidental Infomation