Steun krijgen en geven

De uitvaart zelf is achter de rug, maar er blijven tal van praktische vragen en problemen over. Het opzeggen van tijdschriften en andere abonnementen en het informeren van officiële instanties zijn veelvoorkomende taken die na een overlijden afgehandeld moeten worden. Hiervoor kunt u in deze verdrietige dagen rekenen op steun van Meride.

Bloemen en rouwen met elkaar

Tijdens de periode rondom het verlies van een dierbare zijn er momenten waarop je steun wilt ontvangen en/of steun wilt geven. Op deze pagina vindt u informatie over vormen en manieren om steun te betuigen en steun te ontvangen.

Rouwverwerking

Rouwverwerking is een zeer persoonlijke kwestie, want verlies heeft bij iedereen een andere uitwerking. Ook met adviezen over rouwverwerking staan wij voor u klaar, want onze dienstverlening stopt niet met de uitvaart.

Wat kunnen wij voor u betekenen

 

Nazorg

Ook voor het ontvangen van nazorg kunt u aankloppen bij Meride. Onze medewerkers kunnen u adviseren over waar u terecht kunt voor diverse soorten nazorg. Onze uitvaartverzorgers weten precies waar u de nazorg kunt vinden die u nodig heeft.

Welke nazorg kunnen wij u bieden

 

Opzegdienst

Via Meride kunt u gebruik maken van Opzegdienst, een website waarmee u makkelijk de nodige informatie in een keer aan officiële instanties door kunt geven.

Meer informatie over de Opzegdienst

 

Rouwadvertentie

Het plaatsen van een rouwadvertentie is een mogelijkheid om uw leed met anderen te delen. Daarnaast is het een eerbetoon aan de overledene.

Hulp nodig bij het maken van een Rouwadvertentie? In onze Kennisbank geven wij een aantal tips.

 

Condoleren

Condoleren, iets heel vanzelfsprekends als nabestaanden tot uw directe kennissenkring behoren. Het kost dan weinig moeite om te zeggen hoe goed u begrijpt dat men zo verdrietig is. U kunt meer informatie lezen over het condoleren in onze Kennisbank.

 

Bloemen

Wilt u met bloemen een laatste eer aan de overledene bewijzen, dan kunt u deze meenemen naar de uitvaart. Meer informatie over bloemen bij de uitvaart kunt u vinden in de Meride Kennisbank.

Confidental Infomation