Over Meride begrafenisondernemer

Wij verzorgen begrafenissen op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met een begrafenispolis van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Begrafenisondernemer

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Joop van de Kraak

  Joop van de Kraak

 • Uitvaartverzorger - Robin Dissels

  Robin Dissels

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Tamara Helbig

  Tamara Helbig

 • Uitvaartverzorger - Sjoek Nutma

  Sjoek Nutma

Wat kost een uitvaart?

Dit kost een crematie

vanaf € 1495

Dit kost een begrafenis

vanaf € 2095

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij veelal goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Bespreking uitvaart

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Geachte Gerdine v Kooten, Wij (de hele familie), zijn jullie zeer dankbaar. Het is allemaal perfect verlopen. Alles was prima geregeld, hoefde zelf niets te doen. Alles werd gedaan door Anne-Marie, niets was teveel voor…

 • Wij hadden een bijzondere ervaring met Meride n.a.v. het overlijden van mijn vader in 2017 Dat was de reden om n.a.v. het recente overlijden van mijn moeder in oktober 2018 ook Meride te vragen om…

 • 9,2

  746 beoordelingen

  98% beveelt Meride uitvaart aan

  ★★★★★★★★★★

Uw uitvaartverzekering en Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor onaangename verrassing komt te staan.

Kennismakingsgesprek inplannen

Begrafenisondernemer Meride

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Meride, een begrafenisondernemer met betrokken mensen

U wilt uw dierbare op een mooie en persoonlijke manier de laatste eer bewijzen. Bij Meride werken we dan ook uitsluitend met professionele en ervaren uitvaartbegeleiders. Zij beschikken over een vakdiploma, jarenlange ervaring als begrafenisondernemer en over een uitgebreid netwerk in uw regio. Zij zijn dienstbaar en uw inspiratiebron voor als u er even niet uitkomt. Heeft u bijzondere wensen? Wilt u de afscheidsplechtigheid op een andere locatie houden dan in de aula? Heeft u bijzondere wensen op het gebied van catering of vervoer? Vanuit een persoonlijke betrokkenheid bij u en bij de regio zorgt onze begrafenisondernemer voor een perfect geregelde uitvaart. Bij Meride als begrafenisondernemer is elke uitvaart in vertrouwde handen.

De kosten van een begrafenisondernemer

Als begrafenisondernemer weten we bij Meride dat er bij een begrafenis of crematie kosten komen kijken waar u geen rekening mee had gehouden. Hoe hoog die kosten uitvallen, is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. De uitvaartverzekering is meestal voldoende kostendekkend. Tijdens de voorbereiding van de uitvaart bekijkt u samen met onze begrafenisondernemer of alles binnen het budget past. Meride biedt diverse tarieven aan met elk een vaste dienstverlening tegen een vaste prijs. U kunt de begrafenis altijd aan de wensen aanpassen. Uw begrafenisondernemer zet alle kosten voor u op een rijtje in een offerte.

Offerte aanvragen

dag en nacht bereikbaar

Meride is als begrafenisondernemer 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar, dus ook ’s avonds en in de weekeinden. U kunt altijd een overlijden melden. Heeft u andere vragen? Of wilt u liever een persoonlijk gesprek met onze begrafenisondernemer in uw regio? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 085 - 401 81 23 (24/7). De medewerkers van Meride helpen u graag.

085 - 401 81 23 (24/7)

Wat te doen bij overlijden?

Na een overlijden moet er in een korte tijd veel worden geregeld. Onze begrafenisondernemer helpt u graag met het regelen van allerlei praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare. Neem daarom na een overlijden zo snel mogelijk contact op met Meride via 085 - 401 81 23 (24/7). Onze begrafenisondernemer is snel bij u thuis is om u bij te staan en te ontzorgen in deze moeilijke tijd. Op onze checklist staan een aantal zaken die u zelf alvast kunt regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.em via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden? Dan moet u als eerste de huisarts of de waarnemend arts bellen. Bij een sterfgeval in het ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze ingelicht door het personeel.
  In het buitenland belt u de alarmcentrale van uw reisverzekering. Is er sprake van overlijden tijdens een ongeval? Bel dan met uw verzekeringsmaatschappij.
 2. Bel daarna met Meride op 085 - 401 81 23 (24/7). Wij regelen dat onze begrafenisondernemer snel bij u thuis komt.
 3. Zoek in de administratie van de overledene naar de uitvaartpolis en houd deze bij de hand.
 4. Als er een testament of wilsbeschikking is, dan staan hier mogelijk de uitvaartwensen van de overledene in. Als er al een gesprek is geweest met onze begrafenisondernemer, dan zijn de uitvaartwensen bij Meride bekend.
 5. Leg het identiteitsbewijs en eventueel het trouwboekje van de overledene klaar.
 6. Maak vast een adressenlijst aan voor het verzenden van de rouwkaarten.
 7. Leg vast kleding klaar voor de overledene.

Download de checklist

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Als de eerste zaken zijn geregeld en de overledene is verzorgd, kunt u samen met onze begrafenisondernemer het afscheid voorbereiden. Weet u wat de wensen van de overledene waren of wat u zelf wilt? Onze begrafenisondernemer denkt mee bij het maken van persoonlijke keuzes en biedt u inspiratie voor als u even vastloopt. Onze begrafenisondernemer is bovendien thuis in uw regio, dus hij kan u ook helpen bij het realiseren van specifieke wensen, bijvoorbeeld als de overledene een binding heeft met een bepaalde locatie door werk of hobby’s.

Met onze Kennisbank willen we bij Meride ook graag een inspiratiebron zijn voor een persoonlijk afscheid. Misschien zoekt u een treffend gedicht op de rouwkaart. Onder Rouwgedichten vindt u een uitgebreide selectie korte gedichten, van religieuze gedichten tot gedichtjes van Toon Hermans. Misschien weet onze begrafenisondernemer ook een passend gedicht van een regionale dichter. Elk afscheid betekent een verlies. Een afscheidsplechtigheid biedt daarom veel momenten van troost. En wat niet met woorden kan worden gezegd, kan worden uitgedrukt in muziek. Had de overledene zelf geen keuze gemaakt voor muziek? Onder Uitvaartmuziek vindt u onder meer een lijst met muziek die we als begrafenisondernemer regelmatig bij uitvaarten afspelen. Ook een persoonlijk ritueel kan troost bieden, bijvoorbeeld door kaarsen aan te steken of door in een kring rond de kist te gaan staan. Onder Rituelen leest u meer voorbeelden die we als begrafenisondernemer bij een begrafenis of crematie hebben gezien. Ten slotte is het een goede gewoonte om de gasten door middel van een dankbetuiging te laten weten dat u hun aanwezigheid op prijs stelde. Kijk bij Dankbetuigingen voor tips en inspiratie op dit gebied.

Confidental Infomation