Begrafenis in Vriezenveen: warm en persoonlijk

In hectische tijden van overlijden brengt Meride u rust. Van voorbereiding van een begrafenis in Vriezenveen tot regelwerk na de tijd. Warm en persoonlijk begeleiden we u en uw dierbare.

0546 - 725 111 (24/7)
Uitvaart - Crematie - Begrafenis bij Meride

Onze uitvaartverzorgers vlakbij

Als u vol emotie zit, is het prettig dat er een vertrouwenspersoon naast u staat. Iemand die de rust bewaart en naar wens alles voor u regelt. Die vaste uitvaartverzorger vindt u bij ons.

 • Uitvaartverzorger Vriezenveen - Gabriele Stadnik

  Gabriele Stadnik

 • Uitvaartverzorger Vriezenveen - Marion Bollongino

  Marion Bollongino

 • Uitvaartverzorger Vriezenveen - Sebastiaan ten Brinke

  Sebastiaan ten Brinke

 • Maak gewoon eens kennis

  • Kijk of het ‘klikt’
  • Bespreek wensen, stel vragen
  • Schep rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger Vriezenveen - Sjoek Nutma

  Sjoek Nutma

 • Uitvaartverzorger Vriezenveen - Joop van de Kraak

  Joop van de Kraak


<p>Begrafenisondernemer Meride verorgd de begrafenis in Vriezenveen volledig naar uw wens</p>

Begraafplaatsen in Vriezenveen

Als onafhankelijke uitvaartorganisatie zijn we niet gebonden aan afspraken met verzekeraars en uitvaartcentra. U heeft de vrijheid om zelf te kiezen uit verschillende begraafplaatsen in de omgeving van Vriezenveen.
Wilt u meer weten? Bel ons dan gerust even op.

<p>Meride laat de begrafenis in Vriezenveen aansluiten op uw wensen</p>

Bijzondere plekken in Vriezenveen

Is er een plek die een speciale betekenis heeft voor uw dierbare of u? Daar mag u gerust de uitvaartdienst houden. Ook als u verzekerd bent. Zelf kennen we ook volop bijzondere plekken. Vaak tegen lagere kosten dan een uitvaartcentrum. Bekijk hier algemene locaties.


Wat kost een begrafenis in Vriezenveen?

Er is niet een standaardtarief voor een begrafenis. De kosten hiervan hangen af van uw precieze wensen. Klik hieronder voor suggesties en prijzen.

Dit kost een begrafenis

Dit kost een crematie

Een betere uitvaart ervaring voor een betere prijs

Bespreking uitvaart

Dit vinden nabestaanden van onze uitvaartzorg

 • Marlène Kromhout heeft ons goed bijgestaan en alles goed verzorgd. Ook heeft zij ons Leta Janssen aanbevolen en dat heeft goed uitgepakt.

 • Ik vond alles keurig netjes alleen het afscheid voor dat de kistvdichtbging vond ik te snel gaan

 • 9,2

  746 beoordelingen

  98% beveelt Meride uitvaart aan

  ★★★★★★★★★★

Betere uitvaartervaring, betere prijs

Eerlijk. Persoonlijk. En dichtbij. Zó werken wij. Want goede uitvaartzorg leveren kan écht met alle vrijheid voor u om te kiezen, terwijl uw kosten laag blijven. Tegelijkertijd staat uw vaste, vertrouwde uitvaartverzorger voor u klaar; elk moment. Een prettig idee.

Ervaar hier onze kwaliteitsgarantie
Rouwboeket kleurrijk

Uw verzekeringspolis 10% meer waard

Hebt u een natura-polis? Dan krijgt u van ons hiervoor standaard 10% meer waarde. Waarom? Omdat we ons als onafhankelijk uitvaartonderneming schamen dat verzekeraars u met zo’n polis dupeerden. En om te laten zien dat uw belang bij ons voorop staat.

Check de details over de 10% ophoging

Inspiratie voor begrafenis in Vriezenveen

Wat komt er allemaal op u af na een overlijden? Eén ding staat vast; u komt voor veel keuzes te staan. Doe hiervoor alvast ideeën op in onze ideeënbank. Verder denken wij graag persoonlijk mee over een begrafenis bij ons in Vriezenveen.

Lees verder
Uitvaartzorg en onze rouwkaarten

Begrafenis in Vriezenveen: de rouwkaart

Een van de praktische regelzaken rondom een overlijden is: familie, vrienden en bekenden informeren over het overlijden. Hiervoor gebruiken de meeste mensen rouwkaarten. Tussen overlijden en begrafenis zit meestal een dag of 5; u begrijpt dat versturen van rouwkaarten dan wel hoog op de prioriteitenlijst staat. Zeker als u (een deel van) deze mensen uitnodigt om bij de uitvaart te zijn.

Hebt u moeite met schrijven van tekst voor de kaart? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een persoonlijk citaat van de overledene, of aan een gedicht. Kunt u niets passends vinden? Vraag uw vaste uitvaartverzorger van Meride om suggesties.

begrafenis Vriezenveen

Begrafeniskisten: van klassiek tot modern

Vroeger lieten mensen zich meestal begraven in een traditionele kist. Tegenwoordig geven overledenen of nabestaanden met een begrafeniskist vaak een signaal af. Bijvoorbeeld: ik ga voor het milieu (met een ecokist of mand). Of: ik hield van het leven (met een luxe beklede kist of een uitbundig model zoals in Amerikaanse films).

Als er kinderen in het spel zijn, zien we ook vaak kisten die door de kleintjes of juist de iets groteren worden beschilderd. Bekijk deze en andere voorbeelden op de pagina begrafeniskisten.

Wij staan u bij in Vriezenveen

Uitvaartdienst met muziek en rituelen

De begrafenisceremonie maakt u extra persoonlijk met muziek die veel betekende voor uw dierbare. Of met klanken die passen bij hoe u zich als nabestaande(n) nu voelt. Schiet u niets te binnen? Doe dan ideeën op via de pagina begrafenismuziek.

Ook met rituelen geeft u uiting aan uw emoties. Tijdens de uitvaart, maar ook op andere momenten. Steek bijvoorbeeld kaarsen aan. Of laat kinderen een eenvoudig lied zingen. Vind hiervoor inspiratie op de pagina met persoonlijke rituelen.

Voor een memorabel afscheid

Wel zo persoonlijk, een uitvaartonderneming met uitvaartverzorgers uit regio Vriezenveen

Wij helpen u met alles rondom de begrafenis. Van overlijden melden bij de gemeente tot rouwbloemen, rouwauto, graf en steen reserveren. Wilt u alles zelf doen? Dan krijgt u van ons advies. Wilt u een deel of alles uit handen geven? Dan regelen we alles naar uw wens. In alle gevallen beslist ú.

Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

Naar de kennisbank

Meer zelf regelen of meer rouwen?

Als begrafenisondernemer weten we wat u nodig hebt in moeilijke tijden. Daarom omringen we u met aandacht, gevoel en daadkracht, vanaf het eerste contact tot ver na de begrafenis in Vriezenveen. En omdat we hier gevestigd zijn, kennen we de weg. Letterlijk en figuurlijk. Ervaar hoe vertrouwd dat voelt tijdens een vrijblijvende kennismaking bij u thuis.

Begrafenis in Vriezenveen door uw persoonlijke uitvaartverzorger

Een luisterend oor, een vraagbaak, een inspirator – uw persoonlijke uitvaartverzorger voor u in Vriezenveen is zó veel meer dan de mens die alleen maar de begrafenis regelt, of helpt regelen. Dat komt omdat deze zo betrokken is. En echt alle tijd voor u neemt. Alleen voor u.

Uw vaste uitvaartverzorger weet dan ook precies wat er in Vriezenveen allemaal mogelijk is. En adviseert u. Bijvoorbeeld of iets past binnen uw budget. Of als sommige wensen wat extra tijd vragen.

Dankzij deze persoonlijke begeleiding weet u zeker dat uw dierbare de mooist denkbare begrafenis in Vriezenveen krijgt. Tegelijkertijd kiest u zelf of u meer ruimte wilt om te rouwen of om meer te regelen. In ieder geval houdt u de regie. Ook hebt u zekerheid; de zekerheid dat we als onafhankelijke begrafenisonderneming zonder eigen rouwlocaties maar één belang hebben: dat van u.

Bij leven al vrijblijvend kennismaken

Bent u zich aan het oriënteren op uw eigen begrafenis in Vriezenveen? Dan is het het mooist als u uw wensen alvast deelt met uw naasten. Vindt u dat moeilijk? Of wilt u ook meteen kennismaken met de vaste Meride uitvaartverzorger die uw begrafenis begeleidt? Dan komen we graag bij u thuis. Vrijblijvend en kosteloos. Bel dan voor een afspraak via telefoonnummer 0546 – 725 111 of mail naar klantenservice@meride.nl.

Kosten van een begrafenis in Vriezenveen

Hebt u of heeft uw overleden dierbare een begrafenisverzekering? Dan betaalt de verzekeraar een deel of alle uitvaartkosten. Vergelijk hier alvast diverse begrafenissen en prijzen. Goed om verder alvast rekening mee te houden: bij een begrafenis betaalt u ook voor het recht om een graf te gebruiken, dit heet grafrechten. Daarnaast betaalt u eventueel een grafsteen of ander grafmonument. Het verschilt per verzekering of u dit vergoed krijgt.

Als begrafenisondernemer 24 uur per dag bereikbaar

Op het moment dat er een overlijden speelt of als u gewoon een vraagt hebt – u bereikt Meride dag en nacht: 24 uur per dag, 7 dagen per week, ook op feestdagen. Als begrafenisondernemer staan we altijd in Vriezenveen voor u klaar. Ook als u alleen even een luisterend oor wilt in moeilijke tijden.

Wat te doen bij overlijden?

Bij een overlijden wilt u liever niet denken aan praktische zaken; verdriet heeft meestal de overhand. Toch vragen juist die eerste dagen veel regelwerk. Bel juist dan meteen Meride.

Wij nemen u naar wens direct zo veel mogelijk uit handen. Zodat u meer tijd hebt voor rouw en minder het gevoel hebt dat u wordt geleefd. Wij komen hiervoor graag snel bij u thuis in Vriezenveen of elders. Bel hiervoor: 0546 - 725 111. Wilt u dat gesprek alvast voorbereiden? Gebruik dan onderstaande checklist.

Checklist van begrafenisonderneming Meride voor een begrafenis in Vriezenveen

 1. Dierbare is thuis overleden: bel meteen de huisarts of vervangende arts. Dierbare overleed tijdens vakantie: bel de reisverzekeraar. Dierbare overleed bij ongeval: Bel de uitvaartverzekeraar. Bij overlijden in ziekenhuis of zorgcentrum waarschuwt het personeel de huisarts zelf al.
 2. Bel meteen daarna begrafenisondernemer Meride via 0546 - 725 111. Uw begrafenisverzorger komt dan snel.
 3. Leg de uitvaartpolis
 4. Zoek naar een testament of wilsbeschikking voor eventuele begrafeniswensen. Maakte uw dierbare al eens kennis met ons? Dan hebben we de wensen al in beeld.
 5. Zoek alvast naar een paspoort, rijbewijs of trouwboekje van uw dierbare.
 6. Noteer alvast adressen om rouwkaarten te versturen.
 7. Zoek alvast kleding uit voor als we uw dierbare in de kist leggen.

Deze checklist rondom overlijden en de begrafenis in Vriezenveen liever op papier? Download hem hier en print deze uit.

Confidental Infomation